Kosten

Vergoeding jeugd

Onze praktijk heeft contracten met de gemeenten Den Haag, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Westland, Pijnacker-Nootdorp, Voorschoten, Wassenaar, Rijswijk en Midden-Delfland.

De behandelgesprekken voor de jeugd tot 18 jaar oud in deze gemeenten wordt volledig vergoed. Hierbij is wel een doorverwijzing en verwijsbrief van de huisarts of jeugdarts nodig.

Vergoeding jongvolwassenen

Bij jongvolwassenen vallen de vergoedingsmogelijkheden onder de jeugdregeling bij een leeftijd onder de 18 jaar. Zie Vergoedingen Jeugd. Bij jongvolwassenen boven de 18 jaar zijn er vergoedingsmogelijkheden zoals bij de volwassenen. Zie ‘Vergoedingen Volwassenen’.

Vergoeding volwassenen

Onze praktijk heeft ook contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland voor behandelgesprekken van volwassenen en jongeren van 18 jaar en ouder. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met het feit dat de behandelgesprekken het eigen risico belast.

Afhankelijk van de zwaarte van de zorgvraag wordt een behandeltraject in één van de onderstaande trajecten opgestart en na afloop rechtstreeks gedeclareerd bij de door ons gecontracteerde zorgverzekeraar waarbij u bij aanvang van de behandeling verzekerd was.

Verzekerde zorg Onverzekerde zorg
Verwijsbrief van huisarts vereist Geen verwijsbrief vereist
Omschrijving Tarief
Basis GGZ kort € 487,26
Basis GGZ middel € 830,23
Basis GGZ Intensief € 1.301,85
Basis GGZ Chronisch € 1.201,50
Onvolledig traject € 186,71
Elk van bovenstaande prestaties omvat het geheel van activiteiten en zorg, passend bij het cliëntprofiel.
De prestatie ‘OVP/Consult’ (€ 90) wordt in rekening gebracht voor zorg die niet tot het Basispakket van de Zorgverzekeringswet behoort. Hieronder vallen in ieder Geval:
  • psychische klachten zonder DSM benoemde stoornis
  • ‘aanpassingsstoornissen’
  • ‘werk- en relatieproblematiek’
de cliënt zal de behandeling hiervoor zelf moeten betalen, of eventueel uit een aanvullende verzekering. Dit bedrag kan niet worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Informeer hierover bij jouw zorgverzekeraar voordat de behandeling wordt gestart. Wij sturen je dan een factuur die je dan aan ons dient te betalen binnen 14 dagen.

Voor meer informatie betreffende vergoedingsmogelijkheden en eventuele kortingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met de administratie: administratie@ppraja.nl